Stockholm Pride

Stockholm Pride

 

­ Lördagen den 5 augusti kl. 13:00.

­ Årets paradväg: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.

Paradvägen är 4,3 km lång och tar ca 2 timmar att promenera.

Stockholm Pride Parade är inte bara festivalveckans största evenemang utan även Skandinaviens största prideparad!

Paraden genomförs under demonstrationsrätten och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Paradtåget består av 45 000 deltagare fördelat på runt 200 ekipage (fordon eller grupper) och samlar närmare en halv miljon åskådare.

Vill du gå i paraden kan du som privatperson gå i paraden utan att anmäla dig. Det är bara att hitta en bra plats någonstans längst med paraden och delta där du hittar en lucka, se paradordning som vi kommer publicera nedan närmare festivalen.

 

Stockholm Pride

Stockholm Pride

Stockholm Pride 31 July – 6 August 2017

Stockholm Pride remains the largest Pride Festival in Scandinavia since 1998. Stockholm Pride strives to raise awareness for LGBT+ issues, and create a safe zone for LGBT+ people and the gender expressions within the LGBT+ community. We believe that love and equality should exist everywhere.

Read more about what’s on in the official program for Stockholm Pride 2017. The program is in Swedish, however; there is an option to translate into various languages at the bottom of the page.

 

Stockholm Pride remains the largest Pride Festival in Scandinavia since 1998. Stockholm Pride strives to raise awareness for LGBT+ issues, and create a safe zone for LGBT+ people and the gender expressions within the LGBT+ community. We believe that love and equality should exist everywhere.

Read more about what’s on in the official program for Stockholm Pride 2017. The program is in Swedish, however; there is an option to translate into various languages at the bottom of the page.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *